Een nieuwe start

Ik geef het graag toe, het is wennen. Geen live pianoles meer kunnen geven en dan maar alles online en digitaal. Een nieuwe weg die we samen gaan bewandelen de komende weken. Even geen handen meer aanraken of even snel iets voorspelen op een akoestisch piano, nee, we delen alles via filmpjes, whatsappjes of skype. En ik die me nog maar een paar weken geleden had bekeerd tot een digital-detox met de aanschaf van een Nokia-baksteen, zoals ze dat hier bij ons thuis noemen.

Maar laat ons positief zijn en de kilte van het computerscherm verwarmen met onze eigen muzikale idee├źn en creaties. Via deze blog en website ga ik jullie zoveel mogelijk begeleiden om verder muzikaal zinvol bezig te zijn. Deze webstek wordt als het ware onze online pianoklas.

En wat het oefenen betreft? Uiteraard oefenen we verder…ongetwijfeld voelen jullie het nu ook al, maar we leven in deze coronatijd toch wel in een totaal ander tijdsbesef. Plots ontstaat er een zee van tijd en ruimte. Ik geloof heel sterk dat muziek maken hierbij ongelooflijk waardevol kan zijn. Ik daag jullie allemaal uit om elke dag aan de piano bezig te zijn, ik zelf ga jullie vanop afstand begeleiden en net voor de paasvakantie wil ik een heus online concert samen met jullie organiseren. Dus nee, ik laat jullie zeker niet gerust!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *