4-chord song (voor 3de graad en ensemble)

Vandaag een extra opdracht vooral gericht naar leerlingen 3de graad en ook de leerlingen ensemble. Iedereen die zich geroepen voelt, feel free to join.

Wist je dat de meeste popsongs op slechts 4-akkoorden gebaseerd zijn: C – G – Am en F. Je vindt letterlijk honderden popsongs die hierop gebaseerd zijn. Mocht je het niet geloven, ik zal het jullie bewijzen. Op spotify vind je hier bijvoorbeeld een ganse lijst met 4-chord songs gebaseerd op deze akkoorden: https://open.spotify.com/playlist/7nXYTJLe3JcVARweEAnFhZ. Of dit filmpje, ook ontzettend tof – een popgroep die de ene four chord song na de andere speelt: https://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I

Nu, wat kunnen jullie hiermee doen? Beluister even deze tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=gmvwZRwn-j0. Hierin wordt haarfijn uitgelegd hoe je deze 4 chords zelf kan leren spelen. Als je het filmpje niet volledig wil beluisteren, beluister zeker de eerst 8 minuten. En experimenteer ermee. Laat horen wat je ervan gemaakt hebt via onze flipgrid: https://flipgrid.com/10e435e8. Geniet ervan!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Inderdaad, popsongs zijn gebaseerd op akkoorden. En als je deze akkoorden vlot kan spelen, is het leuk om hiermee creatief te kunnen zijn.
    Het probleem is dat ik zo lang moet zoeken naar de vingerzetting bij die akkoorden (gewoon akkoord, 1┬░omkering, 2┬░omkering) dat dit een saai muziekstukje zou worden :-).
    Vraagt veel geduld van mezelf om akkoorden te oefenen: verschillende vingers tegelijkertijd op een toets zetten, blijft moeilijk voor mij … Maar ja, oefening baart kunst zeker!

    1. Dag Ann, merci voor je reactie. Ik ga in de volgende posts zeker proberen om via eenvoudige tools te tonen hoe je dit op een eenvoudige manier wel kan leren. Ik geef toe, op het filmpje ziet het er vrij overweldigend uit en die man gebruikt ook vaak slechte vingerzettingen :-), maar voor de rest vind ik het wel een prima filmpje. Maar wordt zeker vervolgd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *